Roemenië, Popesti: Stichting Kindertehuis Popesti

Aafke en Piet de Vries

In 1994 zijn wij begonnen met de eerste bezoeken aan het kindertehuis in Roemenië. Het gebouw dient als opvangtehuis voor ongeveer 120 kinderen. De laatste jaren brengen wij drie à vier keer per jaar een bezoek aan dit tehuis en bespreken met de leiding wat er nodig is en overleggen dan wat financieel mogelijk is voor ons.
Vanaf 2001 – 2004 hebben we ervoor gezorgd dat de kinderen o.a. nieuwe matrassen op hun bedden hebben gekregen en zijn alle kamers van vloerbedekking en gordijnen voorzien.
Vanaf 2005 nemen we kleding, schoeisel, schoolmaterialen, schoonmaakartikelen etc. mee. Natuurlijk wordt door ons ook aandacht besteed aan de dagelijkse hygiëne. Hiervoor krijgen de kinderen zeep, shampoo, tandpasta etc. Kortom alles wat er zoal nodig is. Alles wordt door ons, via eigen transporten, daadwerkelijk afgeleverd.
Daarnaast onderhouden wij o.a. ook contacten met:
Kinderafdeling van het ziekenhuis in Marghita.
Hiervoor zijn de babyafdeling en drie etages van de kinderafdeling van linoleum voorzien.
Ook hebben de kamers gordijnen gekregen, zodat het er fleurig uitziet.
Verder zorgen wij ervoor dat er voldoende babyvoeding en kleding voor de kinderen aanwezig is.Voor de babyafdeling is onlangs ook een wasmachine gekocht zodat alles ook goed gewassen kan worden.

Verzorgingstehuis in Popesti.
In de afgelopen twee jaren zijn alle kamers van gordijnen en kasten voorzien.  Verder worden met de transporten ook lakens, handdoeken, incontinentiemateriaal, verbandmiddelen etc. meegenomen.Voor de wasserij zijn drie wasmachines en een wasdroger aangeschaft.
School Popesti.
Hiervoor is voor tien lokalen schoolmeubilair meegenomen. Onlangs is een kooklokaal ingericht.
Inwoners Popesti.
Ook de plaatselijke bevolking wordt niet vergeten.
Hierbij valt te denken aan kleding, schoeisel, incontinentiemateriaal, bedden voor langdurige zieken, rolstoelen, kinderwagens etc.
Vier kinderen worden gesponsord voor hun studie aan de universiteit.

Contactadressen
Stichting Kindertehuis Popesti
Contactadres Aafke en Piet de Vries Slingelaan 33a 7122 AW Aalten T. 0543-471514
info@kindertehuispopesti.nl
www.kindertehuispopesti.nl

De stichting heeft een ANBI status
Bankrekeningnr.: NL81RABO 0300.288.093 t.n.v. Stichting Kindertehuis Popesti