Stichting Gáán voor Gambia

Stichting Gáán voor Gambia is opgericht in het voorjaar van 2019.
Het initiatief is tot stand gekomen n.a.v. een vakantie van ons (Henk en Margriet Luimes) aan Gambia in West-Afrika, in de jaren daarvoor.
Wij waren geschokt door de armoede en het zeer lage ontwikkelingsniveau dat we daar aantroffen.
Helaas kunnen we niet alle ontwikkelingslanden of heel Gambia naar een hoger niveau duwen, maar we kunnen en mogen dit ook niet over onze kant laten gaan. Juist niet na alle situaties waarmee we daar geconfronteerd zijn. Daarom is samen met anderen besloten de Stichting Gáán voor Gambia op te richten met als doel kleinschalige projecten op te zetten om iets te kunnen betekenen voor de mensen daar, die op ons pad gebracht worden en nog
gebracht gaan worden.

De Stichting Gáán voor Gambia ondersteunt bewoners in Gambia die zelf
verantwoordelijkheid willen nemen voor hun toekomst in de ruimste zin van het woord.
Dit kunnen initiatieven zijn op het gebied van onderwijs en scholing, werk en inkomen, welzijn en gezondheidszorg. De stichting initieert, stimuleert en coördineert activiteiten die hiermee rechtstreeks verband houden.

We zetten met de stichting in op duurzaamheid. Hulp van de stichting mag de mensen niet afhankelijk maken maar moet juist leiden tot zelfstandigheid, het dragen van eigen verantwoordelijkheid en het krijgen van grotere kansen en keuzemogelijkheden.
Naast de ‘in onze ogen’ individuele, kleinere hulp hebben wij besloten ons in te zetten voor twee projecten: basisonderwijs op de school in Manduar en opbouw en benodigdheden voor het ziekenhuis in Kunting.

Wat het schooltje betreft is naast lesmateriaal, kleding en dergelijke de voltooiing van een omheining, schoon drinkwater, het opknappen van het toilet en keuken van groot belang.

Het Rene-Julienne-ziekenhuis heeft dringend hulp nodig op het gebied van ziekenhuisbedden, kraambedden, weegschalen, voorraadkasten, verbandmiddelen etc.

Dit kunnen wij niet alleen. Kunt of wilt u helpen?

Inlichtingen? Mail: gaanvoorgambia@gmail.com of kijk op onze sitegaanvoorgambia.nl